amsterdam

Voor wie het echt wil weten

Meetellen is een onderzoeksbureau voor èn door mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze langdurig werkloos zijn, psychische of lichamelijke problemen hebben, in de schulden zitten of eenzaam zijn.

Wij laten de stem van deze mensen aan de gemeente en organisaties horen. Voor wie het echt wil weten dus.

Lees meer

Laat je stem horen

Soms is het na tegenslag in je leven niet makkelijk om opnieuw je weg te vinden. Gemeente en andere organisaties proberen mensen hierbij te helpen. Maar gebeurt dat wel op een goede manier? Krijg je voldoende steun, of mis je juist iets?

Als je hier wat over wil zeggen, grijp dan nu je kans en word lid van het panel Meetellen!

Aanmelden panel

Laatste tweet

Het laatste nieuws

In samenwerking met de CAR van de GGD heeft Meetellen een voorstel gedaan voor onderzoek naar ouder worden: wat zijn de gevolgen en wat verandert er dan in de behoefte aan zorg? Samen hebben we een voorstel uitgewerkt, waarbij de leden van de raad als onderzoeker betrokken zullen zijn.

Het doel van Meetellen is om mensen in kwetsbare situaties te bereiken en hen een eerlijke kans te geven hun mening te geven. Ervaringsdeskundige panelleden, panelmedewerkers en onderzoekers doen daarom verschillende soorten onderzoek, gevraagd en ongevraagd. Daarmee maken we het perspectief van alle mensen zichtbaar in de stad.

De komende periode focussen we in twee steden op het hebben van een uitkering en het zetten van een volgende stap.

Lees meer

Herstelactiviteit

De panelmedewerkers van Meetellen zijn zelf ervaringsdeskundig en worden getraind om verschillende taken in het onderzoek uit te voeren, zoals het werven van panelleden en het afnemen van interviews. Door deze aanpak onderzoekt Meetellen niet alleen, het is tegelijkertijd ook een herstelactiviteit op zich. De panelmedewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen en verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Blijf op de hoogte!

We houden je graag op de hoogte van wat er gebeurt bij Meetellen in Amsterdam. Als je dat wil, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Site by Alsjeblaft!