amsterdam

Wij doen verslag

Klein maar fijn. De eerste ronde van de Meetellen Meetup was geslaagd. Het doel van deze Meetup was kennismaken. Kennismaken met onze panelleden en luisteren naar de onderwerpen die hen bezig houden.

Wat speelt er op het gebied van de zorg en ondersteuning die in Amsterdam nu (te weinig) wordt geboden? Dat willen wij natuurlijk horen van de mensen die het echt weten! Namelijk mensen die deze ondersteuning nodig hebben (gehad).

Lees meer

Veel zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam passen hun diensten aan vanwege de coronamaatregelen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat deze zorg en ondersteuning door kan gaan, maar hoe wordt deze alternatieve ondersteuning ervaren door de mensen waar het om gaat?

Lees meer

Die vlieger gaat ook op voor Meetellen Amsterdam. In september vorig jaar zijn wij van start gegaan – in navolging op Meetellen Utrecht – met het opzetten van Meetellen Amsterdam, een onderzoeksbureau voor en door ervaringsdeskundigen rondom kwesties in het sociale domein.
Wij gaan voor een levendige Meetellen Community, nu bestaande uit kersverse panelleden. En ja, wij willen hen graag ontmoeten.

Lees meer

Letterlijk en figuurlijk naast de respondent kunnen staan is een belangrijk onderdeel van ons ervaringsdeskundig onderzoek. Wat betekent de huidige corona-periode van afstand voor de kwaliteit van ons onderzoek? Zijn er ook voordelen in deze afstand te vinden?

Lees meer

Meetellen Poll

09 april 2020

Meetellen pollt, doe je mee?
Een opiniepeiling onder ons panel!

Nog geen lid? Ook jouw stem telt dus doe mee en vul hem in.

we blijven actief

31 maart 2020

Via deze weg wensen wij iedereen heel veel sterkte die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met het coronavirus.

COVID-19 houdt ook onze stad in zijn greep. Wij vinden het hartverwarmend hoeveel Amsterdammers zich in deze moeilijke tijd voor elkaar inzetten. Eberhart van der Laan zou trots op ons zijn!

Lees meer

Samenwerken met Clienten Advies Raad GGD

05 februari 2020

In samenwerking met de CAR van de GGD heeft Meetellen een voorstel gedaan voor onderzoek naar ouder worden: wat zijn de gevolgen en wat verandert er dan in de behoefte aan zorg? Samen hebben we een voorstel uitgewerkt, waarbij de leden van de raad als onderzoeker betrokken zullen zijn.

Team komt op sterkte

27 januari 2020

Meetellen heeft inmiddels twee nieuwe teamleden. Emiel Leito en Ireen van der Lande komen ons onderzoeksteam versterken. Binnenkort nog meer menskracht!

Lees meer

Nieuwe teamleden

20 november 2019

Meetellen in Amsterdam is een jong onderzoeksbureau voor en door mensen met ervaringskennis. Door middel van onderzoek geven we een stem aan Amsterdammers in kwetsbare situaties.

Wij zoeken enkele teamleden (op vrijwillige basis). Heb jij ervaring met uitval gehad en voel je voor onderzoek doen? Kom kennismaken op 18 december.

Lees meer

Panelleden gezocht

01 oktober 2019

Soms is het na tegenslag in je leven niet makkelijk om opnieuw je weg te vinden. Gemeente en andere organisaties proberen mensen hierbij te helpen. Maar gebeurt dat wel op een goede manier? Krijg je voldoende steun, of mis je juist iets? Als je hier wat over wil zeggen, grijp dan nu je kans en word lid van het panel Meetellen in Amsterdam!

Lees meer

Meetellen in Amsterdam is gestart!
Daarom hebben we gevraagd aan het team van Utrecht om een presentatie te geven. Aan een kleine groep mensen die in Amsterdam geïnteresseerd of betrokken zijn hebben zij verteld hoe Meetellen in Utrecht werkt.

Lees meer

Meetellen rapporteert

18 september 2019

Meetellen presenteert haar jaarlijkse onderzoek in een mooi rapport. Het onderwerp is: Meetellen én meedoen.
We onderzochten hoe tevreden Utrechters in een kwetsbare situatie zijn met hun activiteiten of vrijwilligerswerk. Geeft dit hen het gevoel dat ze meedoen in de maatschappij? Wat motiveert hen, hoe ervaren ze de begeleiding en wat vinden ze van het aanbod?

Lees meer

Meetellen in Utrecht valt sinds januari 2019 onder stichting De Omslag uit Amsterdam. Één van de redenen hiervoor is het oprichten van Meetellen in Amsterdam. Esmeralda van der Naaten is daar projectleider en begeleidt het traject.

Lees meer

Meetellen op Twitter

Op de hoogte blijven?

Als je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zodra we wat te melden hebben ontvang je dat in je mailbox.

Site by Alsjeblaft!