amsterdam

Actueel

Meetellen is sinds eind mei 2024 een nieuw teamlid rijker! Na een gedegen zoektocht kwam niemand minder dan Mirjam Krouwel bij ons terecht. Wij zijn heel blij met haar persoon, kennis en ervaring binnen ons fijne team.

Lees meer

Bij Meetellen zetten we onderzoek als instrument om alle stemmen gehoord te krijgen. Wat we leren delen we in de Kring Onderzoek van het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis. Hier kijken we samen met andere onderzoekers hoe ervaringskennis beter gebruikt kan worden in onderzoek.

Lees meer

Meedenken

24 februari 2024

Bij Meetellen zijn we op verzoek gestart met Meedenken. Tristan en Claartje schoven in het eerste optreden van Meedenken aan op het podium in de podcast van het Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam om mee te denken over het onderwerp: “hoe betrek je de Amsterdammer nu echt?!”

Lees meer

Meetellen deed onderzoek naar (mede)zeggenschap in de WMO. Dat levert waardevolle inzichten op voor iedereen die ruimte voor ervaringskennis wil maken in de organisatie en dienstverlening. Doe er je voordeel mee!

Lees meer

Eerste opdrachtgever

12 december 2023

Meetellen heeft een bijzondere connectie met de opdrachtgevers van Educatief Centrum Oost (EC-O). Zij waren één van de eerste opdrachtgevers van Meetellen, zo’n 4 jaar geleden.

Lees meer

Namens meetellen was ik onlangs bij de derde en voorlopig laatste masterclass “armoede” bij de Vrijwilligersacademie. Door Sander, onderzoeker Meetellen

Lees meer

Amsterdammers gezocht!

27 september 2023

Voor de verschillende onderzoeken zijn wij op zoek naar mensen die door middel van een interview hun verhaal willen doen. Zo zoeken wij nog mensen die hun ervaring met het dak- en thuislozen beleid in Amsterdam willen delen en ook willen wij ons panel graag uitbreiden. Interesse?

Lees meer

Teamdag lunch plezier

Teamdag

06 juli 2023

Half juni is het voltallige team van Meetellen Amsterdam weer bijeengekomen om op onze (inmiddels) favoriete plek: de Fruittuinen van West. Tijdens deze teamdag hebben we de kernwaarden van Meetellen, de samensturing binnen Meetellen én de onderzoeken & producten geëvalueerd.

Lees meer

In de Week van de participatie (eind juni) heeft Meetellen een workshop georganiseerd over het onderzoek (mede) zeggenschap in de (wmo) zorg. In deze workshop lichtte Meetellen een tipje van de sluier op over de eerste resultaten.

Lees meer

Afgelopen mei vond de Voorjaarsconferentie van het Kenniscentrum Ongelijkheid plaats. Tijdens deze conferentie werd er dieper ingegaan op het thema “Cumulatieve ongelijkheid”. Meetellen was hiervoor uitgenodigd en teamlid Sander deelt in een kort verslag de belangrijkste punten uit de lezingen van Jan Willem Duyvendak en Elif Keskiner.

Lees meer

Het belang van werk en het vinden en behouden ervan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral voor mensen die al een tijdje zonder werk zitten of kampen met psychische of andere uitdagingen kan dit een complex vraagstuk zijn. Voor een onderzoek, en in opdracht van, Amsterdam UMC kreeg Meetellen de vraag om hierover na te denken en een ‘tool’ te ontwikkelen die deze mensen kan helpen.

Lees meer

De masterclass heeft waardevolle inzichten opgeleverd over het bespreekbaar maken van armoede en heeft tevens enkele gemiste kansen blootgelegd. Het is van groot belang dat er meer aandacht wordt besteed aan het betrekken van ervaringsdeskundigen bij dergelijke initiatieven, om zo een effectieve aanpak te realiseren en daadwerkelijk hulp te bieden aan mensen in uitzichtloze situaties.

Lees meer

Op 20 april werd in de Tolhuistuin de jaarlijkse Participatielezing van Movisie gehouden door politiek filosoof en antropoloog Femke Kaulingfreks (1981). Dora was hier namens team Meetellen bij aanwezig. Lees hier wat ze daarvan meenam!

Lees meer

Meetellen is de afgelopen jaren gegroeid van start-up project tot stevig onderzoeksbureau met een missie. Het team is gegroeid, er lopen grote meerjarige onderzoeksprojecten en de werkwijze ontwikkelt zich. Lees hier meer over de huidige stand van zaken.

Lees meer

Wat zijn verschillende manieren waarop je als WMO organisatie de invloed van je cliënten kan organiseren? Best een ingewikkeld vraagstuk, want wat is hun ‘invloed’ eigenlijk? Hoe benutten organisaties de ervaringskennis van cliënten in hun beleid?

Lees meer

Hoe kun je mensen met een arbeidshandicap helpen als ze niet volledig kunnen werken en zich onzeker voelen over hun bestaan. Onderzoekers spraken hierover met mensen die deze situatie meemaken en brengt hun ervaringen, gevoelens en wensen in beeld. We noemen dit “klantreizen”. Meetellen was betrokken bij dit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut.

Lees meer

Op 17 februari was Meetellen aanwezig bij de masterclass ‘Natuurlijk Ervaringskennis!’ met Tim ‘S Jongers georganiseerd door het ANE en de Vrijwilligersacademie. Lees hier onze terugblik op de bijeenkomst en wat we ervan meenamen.

Lees meer

meetellen in 2022

01 maart 2023

Iedereen telt mee Meetellen staat voor participatief onderzoek en voert dat uit. In Utrecht al 10 jaar als partner van de gemeente voor een jaarlijkse feedback op actueel beleid en ontwikkelingen. In Amsterdam als onafhankelijk onderzoeksbureau voor en door ervaringsdeskundigen.

Lees meer

Een grote groep Amsterdammers heeft de afgelopen anderhalf jaar een verandering in contact met hun ondersteuner meegemaakt. Sinds die tijd bestaan in Amsterdam namelijk de buurtteams.

Lees meer

Al die verhalen…

16 januari 2023

Bij Meetellen doen we voornamelijk kwalitatief onderzoek. Waar het bij kwantitatief onderzoek gaat over aantallen gaat het bij kwalitatief onderzoek over de verhalen van mensen, meestal verkregen door interviews. Maar wat doen wij nu met al die verschillende verhalen van al die verschillende mensen?

Lees meer

Nieuwsbrief !

11 januari 2023

In de nieuwsbrief brengen we je het laatste nieuws over Meetellen. Graag informeren we onze samenwerkingspartners. Lees hieronder over nieuwe teamleden, samenwerking en onderzoek!

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

Lees meer

Inspraak ruim opgevat

26 november 2022

Me-de-zeg-gen-schap. Recht op inspraak. Een belangrijk recht voor mensen die zorg ontvangen. Niets over ons, zonder ons.

Lees meer

Het is ingewikkeld om een weg te vinden tussen beleid en (mede)menselijkheid. En toch. Zoveel data. Waar blijven al die verhalen van mensen nu? Een observatie.

Lees meer

Medezeggenschap is belangrijk. Het is de manier om ervaringskennis en wensen van Amsterdammers te gebruiken voor kwaliteit. Hoe zit dat in de Wmo.

Lees meer

Een bijzondere bijeenkomst waar juist de mensen met een (vaak) lastige ervaring het hoofdpodium kregen. Sander, Ireen en Jeroen zijn namens Meetellen naar Utrecht afgereisd.

Lees meer

Wat heeft jou geholpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk? Onderzoeksbureau Meetellen ging hierover in gesprek met acht deelnemers en vrijwilligers van De Regenboog Groep die de stap hebben gezet naar een vrijwillige of betaalde baan.

Lees meer

Het onderzoek ‘Een (on)zeker bestaan in de stad’ is een uitgebreid onderzoek onder Amsterdammers met een onzeker inkomen en/of werk, waarbij de ervaring van deze mensen en hun visie op passende ondersteuning centraal staat. Deze keer wordt Jevgenia door Ireen bevraagd over haar bijdrage aan het onderzoek. Jevgenia was toen nog maar net begonnen als teamlid van Meetellen en sprong meteen in het diepe.

Lees meer

Leer onze teamleden beter kennen en krijg een kijkje achter de schermen! Deze keer stellen Sander en Emiel zich voor in het dubbelinterview om te vertellen hoe het werken bij Meetellen ze bevalt.

Lees meer

In augustus zwaaiden we onze collega Anna van Gelder uit met een lunch, cadeautjes en een film. We wensen haar veel succes met haar nieuwe baan! In oktober verwelkomen we Eileen Berkvens als nieuwe onderzoeker bij team Meetellen!

Lees meer

Op woensdag 25 augustus zijn we ter ere van het 10-jarig bestaan van Meetellen met het hele team op pad gegaan naar Utrecht om daar het team van Meetellen Utrecht te ontmoeten. Een kleine terugblik op deze feestelijke eerste ontmoeting!

Lees meer

Bij Meetellen krijgen wij het steeds drukker. Waar hebben wij het dan zo druk mee? Hierbij een overzicht van onze meest recente onderzoeken.

Lees meer

Teamdag

27 juli 2022

Team Meetellen heeft op de allerwarmste dag van het jaar hard gewerkt in een teamdag. In de Fruittuinen van West vonden we weer een fijne locatie. Dit keer met de gordijnen dicht en de fan aan, in verband met de buitentemperatuur 39 C.

Lees meer

Nieuwe nieuwsbrief!

13 mei 2022

Zin in een update over Meetellen? Meer lezen over het belang onze nieuwe onderzoeken, of ben je nieuwsgierig naar een wat we verder doen? Je vindt de laatste nieuwsbrief hier

Het is Meetellen de afgelopen tijd echt voor de wind gegaan. De ene na de andere onderzoeksopdracht komt op ons pad en daar zijn wij dankbaar voor! Door onze groei blijven we uitbreiden en hebben twee teamleden binnen Meetellen de stap van vrijwilligerswerk naar een betaalde baan kunnen maken.

Lees meer

Leer het team beter kennen! Ireen en Claartje stellen zich in een dubbelinterview voor en vertellen waarom ze het werken bij Meetellen zo bijzonder vinden.

Lees meer

Hoe ervaren opdrachtgevers hun samenwerking met Meetellen? En wat levert het hen op? Om hier wat meer te weten over te komen vragen we opdrachtgevers naar hun ervaringen. Deze keer sprak teamlid Ireen met Mara de Visser, onderzoeker bij het Amsterdam UMC, over haar ervaringen.

Lees meer

Meetellen werkt mee aan een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut naar werk en welzijn van mensen die vroeger een WSW-indicatie hadden. Wat voor invloed heeft de Participatiewet bijvoorbeeld op gevoelens van (on)zekerheid? Wij zijn op zoek naar mensen die hun ervaringen hierover willen delen.

Lees meer

Meetellen voert de laatste tijd niet alleen veel onderzoek uit voor opdrachtgevers. Steeds vaker worden wij ook gevraagd ondersteuning of advies te bieden bij onderzoeken die een onderzoeksorganisatie zelf uitvoert.

Lees meer

Meetellen bij themabijeenkomst ‘Passende begeleiding naar waardig werk’ van Breed Platform Arbeid – Hogeschool Rotterdam en HAN University of Applied Sciences

Lees meer

Als team zijn we in het begin van de herfst met elkaar in gesprek gegaan over doelen, missie en toekomst. Waar staat Meetellen voor? En waar willen we naartoe? Een ‘ouderwetse’ bijeenkomst met pennen, post-its en flipover met op de achtergrond de appelbomen van de Fruittuinen van West.

Lees meer

Meetellen in gesprek met panelleden over onderzoek: ervaringen, behoeftes en hoe het juist niet moet!

Lees meer

Meedoen aan een onderzoek?

02 augustus 2021

Ben je aan het werk of zoek je een baan en ontvang je hier ondersteuning voor? Bijvoorbeeld van een werkbegeleider, de gemeente of via het UWV?

Dan zijn wij nieuwsgierig naar jouw ervaringen met werken of het zoeken naar werk tijdens de coronacrisis. Vul hier de vragenlijst in en werk mee aan dit onderzoek van Amsterdam UMC, kenniscentrum Phrenos en Meetellen in Amsterdam.

Het team van Meetellen is hard bezig met het onderzoek “Een maatschappij die werkt”. Met een flinke voorbereiding en intensief samenwerken zijn we klaar voor het uitvoeren van zo’n 40 interviews. Dat doen we in een fijne samenwerking met Amsterdam UMC en Kenniscentrum Phrenos; zo leren we van elkaar.

Lees meer

‘Door jullie werkwijze kwamen er echt persoonlijke wensen bovendrijven.’

Dit zijn de woorden van Bas de Groot, programma coördinator DRG. Meetellen teamlid Claartje vroeg hem naar zijn ervaringen met onderzoeksbureau Meetellen. Bas is erg te spreken over de methodiek van Meetellen, zoals het betrekken van de deelnemers in het ontwerpen van de vragenlijst. In het interview deelt Bas nog meer over zijn ervaringen met Meetellen: lees meer waarom Meetellen echt werkt!

Lees meer

deelnemerstevredenheid bij De Regenboog Groep

De Regenboog Groep heeft Meetellen gevraagd om hun jaarlijkse tevredenheidsonderzoek te vernieuwen. Om écht te meten en te weten wat leeft onder deelnemers heeft team Meetellen daarom een vragenlijst in co-creatie met de deelnemers zelf opgesteld.

Lees meer

Aan het werk!

16 juni 2021

Steeds meer partijen weten Meetellen te vinden. Meetellen is blij met de erkenning en de mooie en grote onderzoeksopdrachten en samenwerkingsverbanden. We geven jullie dan ook graag een update van enkele nieuwe en lopende onderzoeken.

Lees meer

Meetellen gelooft heilig in de inzet van ervaringsdeskundigheid in onderzoek. Zie onze laatste nieuwsbrief

Wij zoeken daarom teamleden met ervaringskennis die zich op vrijwillige basis bij ons team willen inzetten en zich willen ontwikkelen als onderzoeksmedewerker. Meld je aan!

Lees meer

Meetellen-collega Jeroen Groen was het afgelopen jaar medeonderzoeker in het onderzoek dat Max Huber in opdracht van HVO-Querido heeft uitgevoerd. Dit onderzoek naar zelfbeheer is uitgevoerd binnen het project Je Eigen Stek (JES), een opvanglocatie voor dakloze mensen. Max heeft eerdere onderzoeken binnen JES als basis gebruikt voor zijn proefschrift, waarop hij op 10 maart 2021 is gepromoveerd.

Lees meer

Jij bent de eerste!

19 februari 2021

Deze week is de allereerste nieuwsbrief aan de Meetellen panelleden verstuurd! Lees ‘m hier!

We gaan elke maand een bijeenkomst organiseren voor mensen die belangstelling hebben voor wat Meetellen is en wat we doen. Misschien wil je zelf wel betrokken zijn bij de uitvoering? Of misschien heb je tips en ideeën die je met ons wilt delen.

Lees meer

Nu het tevredenheidsonderzoek bij De Regenbooggroep in volle gang is, hebben wij de leden van de klankbordgroep gevraagd naar hun ervaringen en ideeën over de samenwerking met team Meetellen.

Lees meer

Inclusief en klantgericht werken, dat willen alle organisaties in domeinen als zorg, welzijn, werk en inkomen. Die intentie werkelijkheid maken is een ander verhaal. Lees het artikel gepubliceerd in Sociaal Bestek / Zorg en Welzijn over onderzoeksbureau Meetellen: kwaliteitsverbetering, activering en empowerment ineen.

Lees meer

We zijn op zoek naar mensen die hun ervaringen, inzichten en obstakels tijdens de coronaperiode willen delen in een interview.

Lees meer

Het team van Meetellen in Amsterdam is gevraagd om tijdens de “Week van de Participatie” een workshop te geven over hun kennis en expertise.

Lees meer

inclusief doen

01 september 2020

“Wij zijn vóór inclusiviteit!” Dat is makkelijk om te roepen. Het staat mooi onder de ‘over ons-button’ op de website. Zeggen dat iedereen erbij hoort is ook niet ingewikkeld. Maar wat doen we er eigenlijk aan? Zijn acties niet veel belangrijker dan woorden als het gaat om thema’s als inclusiviteit?

Lees meer

Klein maar fijn. De eerste ronde van de Meetellen Meetup was geslaagd. Het doel van deze Meetup was kennismaken. Kennismaken met onze panelleden en luisteren naar de onderwerpen die hen bezig houden.

Wat speelt er op het gebied van de zorg en ondersteuning die in Amsterdam nu (te weinig) wordt geboden? Dat willen wij natuurlijk horen van de mensen die het echt weten! Namelijk mensen die deze ondersteuning nodig hebben (gehad).

Lees meer

Veel zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam passen hun diensten aan vanwege de coronamaatregelen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat deze zorg en ondersteuning door kan gaan, maar hoe wordt deze alternatieve ondersteuning ervaren door de mensen waar het om gaat?

Lees meer

Die vlieger gaat ook op voor Meetellen Amsterdam. In september vorig jaar zijn wij van start gegaan – in navolging op Meetellen Utrecht – met het opzetten van Meetellen Amsterdam, een onderzoeksbureau voor en door ervaringsdeskundigen rondom kwesties in het sociale domein.
Wij gaan voor een levendige Meetellen Community, nu bestaande uit kersverse panelleden. En ja, wij willen hen graag ontmoeten.

Lees meer

Letterlijk en figuurlijk naast de respondent kunnen staan is een belangrijk onderdeel van ons ervaringsdeskundig onderzoek. Wat betekent de huidige corona-periode van afstand voor de kwaliteit van ons onderzoek? Zijn er ook voordelen in deze afstand te vinden?

Lees meer

we blijven actief

31 maart 2020

Via deze weg wensen wij iedereen heel veel sterkte die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met het coronavirus.

COVID-19 houdt ook onze stad in zijn greep. Wij vinden het hartverwarmend hoeveel Amsterdammers zich in deze moeilijke tijd voor elkaar inzetten. Eberhart van der Laan zou trots op ons zijn!

Lees meer

Samenwerken met Clienten Advies Raad GGD

05 februari 2020

In samenwerking met de CAR van de GGD heeft Meetellen een voorstel gedaan voor onderzoek naar ouder worden: wat zijn de gevolgen en wat verandert er dan in de behoefte aan zorg? Samen hebben we een voorstel uitgewerkt, waarbij de leden van de raad als onderzoeker betrokken zullen zijn.

Team komt op sterkte

27 januari 2020

Meetellen heeft inmiddels twee nieuwe teamleden. Emiel Leito en Ireen van der Lande komen ons onderzoeksteam versterken. Binnenkort nog meer menskracht!

Lees meer

Nieuwe teamleden

20 november 2019

Meetellen in Amsterdam is een jong onderzoeksbureau voor en door mensen met ervaringskennis. Door middel van onderzoek geven we een stem aan Amsterdammers in kwetsbare situaties.

Wij zoeken enkele teamleden (op vrijwillige basis). Heb jij ervaring met uitval gehad en voel je voor onderzoek doen? Kom kennismaken op 18 december.

Lees meer

Meetellen in Amsterdam is gestart!
Daarom hebben we gevraagd aan het team van Utrecht om een presentatie te geven. Aan een kleine groep mensen die in Amsterdam geïnteresseerd of betrokken zijn hebben zij verteld hoe Meetellen in Utrecht werkt.

Lees meer

Meetellen in Utrecht valt sinds januari 2019 onder stichting De Omslag uit Amsterdam. Één van de redenen hiervoor is het oprichten van Meetellen in Amsterdam. Esmeralda van der Naaten is daar projectleider en begeleidt het traject.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Als je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zodra we wat te melden hebben ontvang je dat in je mailbox.

Site by Alsjeblaft!