amsterdam

Actueel

Terug

Hoe democratisch is de Wmo?

09 november 2022

Medezeggenschap is belangrijk. Het is de manier om ervaringskennis en wensen van Amsterdammers te gebruiken voor kwaliteit. Hoe zit dat in de Wmo.

Onderzoek in progress: (mede) zeggenschap in Zorg

Naar aanleiding van de motie ‘Zeggenschap in Zorg´ is Meetellen gevraagd een onderzoek op te zetten. We onderzoeken (mede)zeggenschap van cliënten bij Wmo-zorgaanbieders binnen de gemeente Amsterdam.

We zijn op zoek naar de werkzame bestanddelen voor goede (mede)zeggenschap binnen Wmo organisaties. Daarmee bedoelen we niet alleen goede medezeggenschap regelen, maar dat je er ook iets mee doet. Het gaat om de invloed van de client.

Om dit goed te verkennen hebben we net een literatuurstudie afgerond. Met als resultaat een stevig model om de praktijk op te bevragen.

De volgende stap is het selecteren van organisaties als casussen. In de praktijk gaan we op zoek naar hoe het gaat. We worden geholpen door een projectgroep die bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, wmo-organisaties en Amsterdammers die gebruik maken van Wmo ondersteuning.

We zijn enthousiast over deze samenwerking en de gezamenlijke zoektocht. En nu kijken we uit naar de volgende fases van het onderzoek.

Site by Alsjeblaft!