amsterdam

Actueel

Terug

Het panel denkt mee

26 mei 2023

Het belang van werk en het vinden en behouden ervan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral voor mensen die al een tijdje zonder werk zitten of kampen met psychische of andere uitdagingen kan dit een complex vraagstuk zijn. Voor een onderzoek, en in opdracht van, Amsterdam UMC kreeg Meetellen de vraag om hierover na te denken en een ‘tool’ te ontwikkelen die deze mensen kan helpen.

Voor ons was dit een uitgelezen kans om het Meetellen panel te betrekken en hun mening en ideeën te vragen. Werk speelt immers een grote rol in onze maatschappij en ons dagelijks leven. Tijdens twee bijeenkomsten hebben we intensief gediscussieerd en nagedacht over de ontwikkeling van een tool die mensen kan ondersteunen bij het vinden en behouden van werk.

Aanbevelingen van het panel

Na uitgebreid overleg en veel denkwerk heeft het panel de volgende aanbevelingen geformuleerd:
Bij het zoeken naar werk is het essentieel om je af te vragen of het werk en de werkgever bij jou passen, en vice versa. Er zijn vijf belangrijke factoren die je hierbij in acht moet nemen en die je kunt meenemen tijdens een sollicitatiegesprek: werkdruk, flexibiliteit, drijfveren, begeleiding en sfeer op de werkplek.

Tool voor vinden, krijgen en behouden van werk

Op basis van deze aanbevelingen wordt er een tool ontwikkeld die mensen kan ondersteunen in hun zoektocht naar werk en het behouden ervan. Zodra deze helemaal af is zal deze op onze site worden gepubliceerd.

Site by Alsjeblaft!