amsterdam

Actueel

Terug

Hoera, we hebben een nieuw teamlid!

20 juni 2024

Meetellen is sinds eind mei 2024 een nieuw teamlid rijker! Na een gedegen zoektocht kwam niemand minder dan Mirjam Krouwel bij ons terecht. Wij zijn heel blij met haar persoon, kennis en ervaring binnen ons fijne team.

Meetellen ontdekken

Mirjam ontdekte ons via haar (deeltijd) functie als Wegwijzer Ervaringsdeskundige bij CollegED. Daar maakt zij mensen wegwijs in de nogal onoverzichtelijke wereld aan opleidingen en trainingen om ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Op een nieuwjaarsborrel bij Het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE), ontmoette Mirjam een aantal teamleden van Meetellen .“Ik vond het zo tof dat Ervaringskennis gecombineerd kan worden met onderzoek, dat was echt iets nieuws voor me”, vertelt Mirjam stralend.

“Wat moeten ze met mij?”

Mirjam is onderzoekend ingesteld. Toen ze vacatures voor vrijwilligers aan het plaatsen was op de website van CollegED, ontdekte ze dat Meetellen een nieuw teamlid zocht. “Eerst durfde ik niet te solliciteren. Wat moeten ze met mij?”, dacht iets onzekers in haar. Toen de vacature een tijdje open bleef staan, kreeg Mirjam meer moed en besloot ze te solliciteren.

“De procedure was zorgvuldig, grondig en uitgebreid. “ Daarmee zie je hoe jullie te werk gaan”, vertelt Mirjam en: “Eenmaal aangenomen, voelde ik me heel welkom in een groep mensen die verbonden is met elkaar.”

Collectieve ervaring groeit

Met Mirjam hebben we niet alleen een nieuw teamlid maar ook iemand met een ander perspectief op ervaringskennis vanuit een postnatale depressie en ervaring als alleenstaande moeder, die de zorg draagt voor een kind met problematiek.

In een eerdere baan werkte Mirjam als participatie- en re-integratiecoach. Daar nam de weerstand tegen haar werk toe, toen ze besefte dat de cliënten er waren om de projecten te vullen in plaats van andersom. Dat schoot haar, na terugkomst van uitval door een crisis, in het verkeerde keelgat.

Later, toen Mirjam in een wijkteam werkte, miste ze de inbreng van ervaringsdeskundigheid en had ze ook moeite met de wijze waarop professionals naar cliënten kijken: zoveel stigma’s!

Al met al dragen haar ervaringen bij aan onze collectieve ervaring.

Ondernemend ook nog

Mirjam neemt dus een behoorlijke dosis ervaring en kennis op het gebied van (herstel) ondersteuning met zich mee. Ook heeft ze ervaring met het opzetten van projecten als een respijtvoorziening of een project van begeleid- naar zelfstandig wonen. “Ik houd van dingen opzetten”, vertelt Mirjam met een glimlach.

Je begrijpt vast dat we heel blij zijn met ons nieuwe teamlid. Met een groter en sterker team gaan we ons weer sterk maken voor de stem van de mensen. Wij hebben er veel zin in met Mirjam in ons midden!

Site by Alsjeblaft!