amsterdam

Actueel

Terug

Onderzoek naar veranderingen

19 januari 2023

Een grote groep Amsterdammers heeft de afgelopen anderhalf jaar een verandering in contact met hun ondersteuner meegemaakt. Sinds die tijd bestaan in Amsterdam namelijk de buurtteams.

Buurtteams

De buurtteams zijn er gekomen zodat Amsterdammers in hun eigen buurt ondersteuning kunnen vinden. In het buurtteam werken verschillende ondersteuners samen. Je kunt er dus voor veel verschillende vragen terecht.

De komst van de buurtteams betekende dat sommige Amsterdammers een nieuwe ondersteuner kregen of dat op een andere manier in hun behoefte werd voorzien. Voor andere Amsterdammers betekende het dat ze na een gesprek met een buurtteam, alsnog bij hun oude ondersteuner bleven. En voor weer andere Amsterdammers veranderde er in de praktijk niets.

ervaring Amsterdammers

Onderzoekers van Meetellen Amsterdam en Centrum voor Cliëntervaringen onderzoeken de komende tijd welke ervaringen Amsterdammers hebben gehad in de overgang naar de buurtteams. Ook als ze niet direct in begeleiding van het buurtteam zijn gekomen maar bij hun oude ondersteuner zijn gebleven of naar een andere zijn doorverwezen. We vragen ons af hoe Amsterdammers de overgang hebben beleefd.

Deze ervaringen zijn belangrijk voor ons om van te leren. Zo kan de gemeente in de toekomst soortgelijke veranderingen beter aanpakken.

Site by Alsjeblaft!