amsterdam

Actueel

Terug

Wisseling van de (ere)wacht

01 oktober 2022

In augustus zwaaiden we onze collega Anna van Gelder uit met een lunch, cadeautjes en een film. We wensen haar veel succes met haar nieuwe baan! In oktober verwelkomen we Eileen Berkvens als nieuwe onderzoeker bij team Meetellen!

Met pijn in het hart, maar ook dankbaar, hebben we woensdag 10 augustus met het hele team bij kookstudio Keizer Culinair in stijl afscheid genomen van onze bovenste beste Anna Van Gelder. Anna stond zo ongeveer aan de wieg van Meetellen en heeft een bijzonder mooie bijdrage geleverd aan wat Meetellen Amsterdam nu is: een veilig en democratisch onderzoeksbureau, waarin ervaringsdeskundige teamleden zich kunnen ontwikkelen in het uitvoeren van alle aspecten van onderzoek in het sociale domein.

film

Als bedankje voor haar tomeloze inzet maakte we voor Anna een afscheidsfilm met van ieder teamlid een persoonlijke boodschap die we daar samen hebben bekeken. Daarnaast gaven we haar nog wat memorabele cadeautjes mee naar huis zodat ze Meetellen niet vergeet en weet dat de deur altijd voor haar open staat om langs te komen. Wij wensen haar alle goeds en succes in haar nieuwe baan bij de gemeente Amsterdam!

Nieuwe onderzoeker

Al afscheid nemend gingen we opzoek naar een passend, fijn en krachtig nieuw teamlid. Geen makkie in tijden van personeelsschaarste. Althans, dat dachten we. Blij verrast ontvingen we een stapel brieven en cv’s van sollicitanten uit alle windstreken!

Bij de selectieprocedure was het hele team nauw betrokken. Zorgvuldig en transparant maakten we een overzicht van punten waarop we de kandidaten bekeken en met elkaar vergeleken. Unaniem hadden we een uitgesproken voorkeur voor één kandidaat. Ook tijdens het gesprek bleef ze favoriet. “Dames en heren, met gepaste trots wij presenteren wij u dan ook ons aller nieuwste teamlid/onderzoeker: Eileen Berkvens!”

Eileen Berkvens

Eileen heeft na haar master sociologie aan de UvA onder andere onderzoekservaring opgedaan met kwalitatief participatief actie-onderzoek tijdens haar werk aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat, naast vele andere passende punten, klonk ons als muziek in de oren.

Eileen: “Mijn hart ligt bij deze vorm van onderzoek, waarbij zoveel verschillende mensen betrokken zijn. Je doet het samen mét de mensen om wie het gaat. Een project afronden wat dienend is voor de mensen zelf. Wat diepgang heeft voor de opdrachtgever. Dat is de kern van belangrijk onderzoek voor mij”.

Eileen wordt in oktober ingewerkt bij Meetellen. Tot die tijd worden we ondersteund door een ZZP-er, een ervaren onderzoeker, zodat het lopende werk – met alle aandacht die het verdient – goed uitgevoerd kan blijven worden.

We zijn heel blij met de komst van Eileen en kijken uit naar wat komende tijd ons allemaal gaat brengen!

Site by Alsjeblaft!