amsterdam

Wij doen verslag

Terug

Klanken uit de klankbordgroep

09 februari 2021

Nu het tevredenheidsonderzoek bij De Regenbooggroep in volle gang is, hebben wij de leden van de klankbordgroep gevraagd naar hun ervaringen en ideeën over de samenwerking met team Meetellen.

Met het tevredenheidsonderzoek haalt Meetellen feedback op bij mensen die werken in werktrajecten bij de Regenbooggroep. Het onderzoek is in volle gang. In een online bijeenkomst vroeg Meetellen aan de klankbordgroep hoe ze de samenwerking met team Meetellen ervaren. Een aantal reacties:

Ik leer er breder en meer ‘overkoepelend’ door te denken

Claartje: “Ik vind het hartstikke leuk om hieraan mee te werken. Het helpt ook voor mijn zelfvertrouwen, ik voel me extra gezien en gehoord. Ik ben ook heel blij dat ik hiervoor uitgenodigd ben. Zo leer ik ook De Regenboog beter kennen. Ook word ik uitgedaagd door de vragen die ik krijg. Ik leer er breder en meer ‘overkoepelend’ door te denken. Met veel zorg en liefde worden we erbij betrokken en het onderzoek wordt met onze inbreng veel meer toegespitst. In andere onderzoeken heb je vaak meer algemene vragen.”

Je kunt je ei kwijt

“Ik vind het leuk om te doen. Ik hou persoonlijk wel van enquêtes invullen, het is fijn om te zeggen wat je er van vindt, je kunt je ei kwijt, je krijgt de ruimte om je zegje te doen”’ aldus Sanne. “Ik denk de vragen met onze inbreng meer op de inhoud en de cliënt gericht zijn. Soms zijn het kleine dingen die het toegankelijker maken.”

Het ‘ik-tel-mee-gevoel’ groeit hierdoor

Dirk geeft aan dat hij het mooi vindt dat er überhaupt belangstelling is voor een klankbordgroep. Het biedt hem een breder netwerk en kruisbestuiving. Het ‘ik-tel-mee-gevoel’ groeit hierdoor. “Eigenlijk vind ik het vreemd dat ik het bijzonder vind dat wij als klankbordgroep betrokken worden, terwijl dat juist de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Ook vind ik dat Meetellen met behulp van ons goed nadenkt over hoe de deelnemers te bereiken.”

Meetellen is heel erg blij met de waardevolle inbreng van de klankbordgroep en we gaan met goede energie verder met het onderzoek!

Site by Alsjeblaft!