amsterdam

Bekijk hier ons onderzoek

Terug

Clientervaringsonderzoek Stadspas

Meetellen onderzocht voor de gemeente Amsterdam de communicatie én inhoud van nieuwe plannen rondom de Stadspas. Hiervoor spraken we met verschillende Stadspasgebruikers.

In het eerste onderzoek dat Meetellen voor de Stadspas uitvoerde, ging het team met Stadspasgebruikers in gesprek over hun inzichten rondom een tweetal concept-folders voor nieuwe plannen van de Stadspas. De Stadspasgebruikers deelden hun mening over de leesbaarheid en lay-out van de folders, ook vertelden ze of ze iets misten in de communicatie en of de nieuwe plannen zo duidelijk zijn.

Het volgende onderzoek vond onder dezelfde respondenten plaats, maar ging dit keer juist over de inhoud van nieuwe plannen, namelijk de nieuwe invulling van de scholierenvergoeding. Respondenten konden duidelijk formuleren wat ze wel en niet fijn vinden aan de huidige regeling, en waar ze behoefte aan zouden hebben, namelijk: meer keuzevrijheid en budget ruimte voor de gebruikers.

Het zijn interessante onderzoeken geworden waarin duidelijk wordt hoe belangrijk het is gebruikers van regelingen – van de Stadspas of niet – mee te nemen in verschillende delen van nieuw beleid, van communicatie tot de uitwerking van plannen.

Site by Alsjeblaft!