amsterdam

Bekijk hier ons onderzoek

Terug

Consortiumonderzoek naar baan (on)zekerheid

09 september 2021

Meetellen heeft meegewerkt aan een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut naar werk en welzijn van mensen met een arbeidsbeperking. Wat voor invloed heeft de Participatiewet bijvoorbeeld op gevoelens van (on)zekerheid?

Welzijn en werken met een arbeidsbeperking

Meetellen heeft meegewerkt aan het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut naar werk en welzijn van mensen met een arbeidsbeperking. Hoe ervaren mensen (on)zekerheid als het gaat om werk en inkomen? Wat voor invloed heeft de Participatiewet hierop? Met de resultaten van dit onderzoek hoopt het Verwey-Jonker Instituut bij te dragen aan ondersteuning die past bij de behoefte van mensen met een arbeidsbeperking.

Om de ervaringen van deze mensen en hun vrienden of familie in beeld te brengen interviewen de onderzoekers de respondent graag samen met een vriend of familielid, en een betrokken professional (bijvoorbeeld een jobcoach, klantmanager of woonbegeleider). Samen gaan zij in gesprek over wat iemand de afgelopen 10 jaar heeft meegemaakt en ervaren op het gebied van werk en welzijn.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut. Meetellen denkt mee over de uitvoering en vraagstelling van het onderzoek en over de werving en communicatie.

respondenten gezocht

Voor dit onderzoek is het Verwey-Jonker Insituut op zoek naar respondenten. Heb je arbeidsbeperking en wil je samen met een familielid, vriend of vriendin en bijvoorbeeld jobcoach, klantmanager of woonbegeleider geïnterviewd worden over jouw ervaringen? Dan kun je je aanmelden om mee te doen.
Samen ga je met de onderzoekers in gesprek over de laatste 10 jaar. Wat heb je allemaal meegemaakt op het gebied van werk of dagbesteding? Waar maak je je zorgen over? Ben je goed begeleid? Wat zou er beter kunnen? Wat zou jou helpen om meer rust in je leven te hebben als het gaat om werk en inkomen?

Wat kan je verwachten?

- Het interview duurt ongeveer 1,5 uur.
- De locatie van het interview is in overleg (bijvoorbeeld online of in een buurthuis) en afhankelijk van de coronamaatregelen.
- De onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut gaan goed om met jouw privacy.
- Als dank voor je inzet ontvang je een cadeaubon van 100 euro.

Aanmelden

Wil je meedoen? Of wil je graag meer informatie? Bel of stuur een e-mail naar één van de onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut:

- Micky Out: 06-/06-30941 214 Mout@verwey-jonker.nl
- Marian van der Klein: 06-34738656 / MvanderKlein@verwey-jonker.nl

De onderzoekers werken niet op vrijdag.

Site by Alsjeblaft!