amsterdam

Wij zoeken uit

Terug

onderzoek in co-creatie

Naast het doen van onderzoek in opdracht – aannemer vorm, werkt Meetellen ook in co-creatie mee aan andere onderzoeken.

We merken dat Meetellen – en het belang van ervaringsdeskundig onderzoek – steeds meer gezien en ingezet wordt in de stad. Zo vragen onderzoekers van andere onderzoeksbureaus steeds vaker om een samenwerking. Het idee is dan dat de ervaringsdeskundige onderzoeksmedewerkers van Meetellen met de interviews meehelpen om zo ook een ervaringsdeskundige blik in het onderzoek te betrekken.

Meetellen is heel enthousiast over deze samenwerkingen, maar wil graag wel stilstaan waar wij voor staan, namelijk nét dat stapje extra doen om iedereen te bereiken, en de juiste te vragen stellen. Daarom is het van belang dat het ervaringsdeskundig teamlid niet alleen kan meelopen met de onderzoeken, maar ook kan meedenken met de vragenlijst en eventuele vorm van het onderzoek. Co-creatie noemen we dat. Op deze manier zorgen we dat het stukje ervaringskennis door het hele onderzoek verweven zit.

Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de GGD in een onderzoek naar ervaringen met de winteropvang. Het team van Meetellen keek in dit onderzoek mee met de door de GGD opgestelde vragenlijst, en een ervaringsdeskundige onderzoeksmedewerker was co-onderzoeker in de eerste onderzoeksronde. Door eigen ervaringen met opvangplek kon het teamlid bepaalde antwoorden van de respondent voor de onderzoeker verduidelijken, en zich goed in de respondenten verplaatsen. Iets dat uiteraard zeer van belang is voor het onderzoek.

Op dit moment lopen meerdere samenwerkingen met andere onderzoeksorganisaties, waaronder de samenwerking met het onderzoek vanuit HVO-Querido naar de locatie in zelfbeheer genaamd “Je Eigen Stek”. Ook worden we meegenomen in verschillende onderzoek-consortia voorgekomen uit aanvragen vanuit ZonMw en GAK aangaande de impact van de coronaperiode op verschillende Amsterdammers.

Site by Alsjeblaft!