amsterdam

Wij zoeken uit

Terug

Waar zijn we mee bezig? Een update over lopend onderzoek!

12 mei 2020

De Vrijwilligersacademie heeft ons gevraagd om te onderzoeken hoe de positief gewaardeerde basistrainingen vrijwilligers helpt in hun vrijwilligerswerk en wat zij nog meer willen leren tijdens deze training. Sluiten de trainingen aan bij de praktijk en motivatie van vrijwilligers?

We zijn weliswaar jong maar ook al druk in de weer. Meetellen werkt bijvoorbeeld aan een onderzoek in opdracht van de Vrijwilligersacademie Amsterdam (VA). De VA is een academie voor vrijwilligers die werken in het sociale domein zoals buddy’s en maatjes. Op de VA worden trainingen, masterclasses, vrijwilligerscafés en colleges aangeboden met interessante onderwerpen. Allemaal om met vrijwilligers en professionals kennis te delen en samen te leren over contact, verbinding en mensen ondersteunen in een kwetsbare positie.

We hebben een flinke groep afgestudeerde cursisten online vragen gesteld over de basistrainingen. We zijn nu de data aan het onderzoeken. Binnenkort nodigen wij een deel van de cursisten uit voor groepsinterviews om nog meer de diepte in te kunnen gaan over het onderwerp. Weliswaar met een beeldscherm tussen ons in maar dat houdt ons niet tegen.

De Vrijwilligersacademie gaat ook steeds meer werken met de inzet van Ervaringsdeskundige Trainers, ook in de basistrainingen. Over een tijdje zullen wij ook onderzoeken wat de ervaringen zijn van cursisten die ook ervaringsdeskundige trainers hebben gehad. Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten. We houden je op de hoogte hoor!

Site by Alsjeblaft!